Mannen die regelmatig sexen, zijn meestal gelukkiger

Mannen die regelmatig sexen, zijn meestal gelukkiger

Maakt sex het leven inderdaad makkelijker en zonniger?

We moeten er geen doekjes om winden: het hebben van sex is en blijft één van de meest geliefkoosde bezigheden van het menselijk geslacht. Zowel mannen als vrouwen gaan graag regelmatig van bil en het valt moeilijk te zeggen welk geslacht het meest plezier aan sex beleeft. Uiteindelijk maakt dat ook niet zo veel uit, belangrijker is dat sex een grote toegevoegde waarde aan ons leven geeft.

Wie meer wil weten over de voordelen verbonden aan sex, adviseren we de lectuur van Men's Health Girl Next Door aan. Dit Amerikaans standaardwerk bevat een massa tips over zowel sex als relaties. Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat de uiteindelijke conclusie is dat een goedlopende relatie met bevredigende sex de droom van vrijwel iedere man als vrouw is.

Zijn er statistische gegevens bekend over de link tussen sex en een geluksgevoel? Die zijn er inderdaad in overvloed, maar uiteindelijk trappen ze alleen maar open deuren in. Iedereen zal wel ooit voor zich persoonlijk hebben vastgesteld dat hij of zij zich ongelukkig voelt wanneer er iets hapert aan het sexleven.

Mannen die regelmatig sexen, zijn meestal gelukkiger. Tot die conclusie kwam een team van Australische onderzoekers, waarbij een groep proefpersonen bestaande uit zowel getrouwde als ongetrouwde mannen aan een serie van tests werden onderworpen. In totaal ging het om een steekproef bij 5000 mannen, zodat de resultaten uiteindelijk toch als representatief mogen worden beschouwd.

 Maakt sex het leven inderdaad makkelijker en zonniger? Zeker wat mannen betreft, zo bleek uit het onderzoek. Getrouwde mannen bleken 135% kans te hebben om gelukkig te zijn dan single mannen. Het verschil is zo significant dat eigenlijk alleen maar kan worden gesteld dat mannen die vanwege getrouwd zekerder zijn van sex een grotere kans op geluk hebben dan ongetrouwde mannen.

Syndicatie