Masturberen kan het weerstandsvermogen van het mannelijk lichaam verhogen

Masturberen kan het weerstandsvermogen van het mannelijk lichaam verhogen

Masturbatie is veel gezonder dan algemeen wordt aangenomen

Doorheen de geschiedenis werd met een vieze blik richting masturbatie gekeken. Er was sprake van verspilling van zaad, waarbij onder andere werd verwezen naar bijbelteksten om het negatief beeld over masturberen te bestendigen. In Genesis 38 lazen we het verhaal van Er en Onan, de twee zoons van Juda. Laatstgenoemde wou zich niet voortplanten en paste dus de oudste vorm van anticonceptie toe.

Uit de bijbel zou men kunnen afleiden dat God tegenstander van anticonceptie – en dus ook van masturbatie – was, maar die conclusie lijkt toch iets te voorbarig te worden getrokken. Uiteindelijk spreekt Genesis zich over de hele zaak niet duidelijk uit, de afkeuring van het gedrag van Onan was waarschijnlijk op andere motieven genoteerd.

De cliché’s over masturbatie zijn wijd en zijd bekend. Mannen zouden er doof van worden, iets wat wetenschappelijk gezien natuurlijk op geen enkele bodem berust. Ook over andere mogelijke negatieve liggen er tot dusver geen overtuigende bewijzen op tafel. De hele hetze tegen masturbatie berust uiteindelijk waarschijnlijk op godsdienstige gronden. Wie masturbeert, verspilt zaad en komt dus uiteindelijk niet aan voortplanting toe.

Daarbij wordt echter voorbijgegaan aan de gezonde volgen van zelfbevrediging. Masturberen kan namelijk het weerstandsvermogen van het mannelijk lichaam verhogen, nog afgezien van de andere voordelen waar we het elders over hebben gehad.

Masturbatie is veel gezonder dan algemeen wordt aangenomen, dat bevestigt ook de Amerikaanse specialiste in hormonentherapie Ava Cadell. Door te ejaculeren wordt het niveau van het hormoon cortisol verhoogd en dit hormoon speelt een belangrijke rol in het verhaal van ons weerstandsniveau. Of met andere woorden: wie veel masturbeert, zal minder makkelijk ziek worden.

Syndicatie