Probeer in geval van gonorroe of druiper tijdig in te grijpen

Probeer in geval van gonorroe of druiper tijdig in te grijpen

Gonorroe of druiper wordt vaak in een laat stadium vastgesteld

Met gonorroe of een druiper is het vaak zoals met kanker: iedereen kan het krijgen behalve jezelf. SOA’s of sexueel overdraagbare aandoeningen komen veel vaker voor dan algemeen wordt aangenomen. In onze directe omgeving lopen waarschijnlijk mensen rond die een SOA hebben en waarvan we het niet weten of niet willen weten. Voorzichtigheid is dus de moeder van de porceleinwinkel.

Dat geldt op de eerste plaats voor mannen en vrouwen die regelmatig one night stands hebben. Met name op popfestivals wordt er soms in het rond geneukt dat het een lieve lust is. Het fenomeen van de zogenaamde tentsletjes is zeker niet beperkt tot Nederland en België, ook in de ons omringende landen zijn mensen die veelvuldig sexuele contacten hebben bepaald geen uitzondering.

Een aparte vermelding verdient ook het sextoerisme. Steeds vaker trekken vrijgezellen-mannen naar sexparadijzen als Thailand, Cambodja. Relatief nieuw is dat ook vrouwen het sextoerisme hebben ontdekt, waarbij vooral bepaalde Afrikaanse landen zeer populair zijn geworden. Dergelijke lusttripjes vormen een ideale bron om gonorroe of een druiper op te doen, zonder dat de man of vrouw in kwestie ook maar beseft dat hij of zij gevaar loopt.

Probeer in geval van gonorroe of druiper tijdig in te grijpen, zo luidt het algemeen advies dat kan worden gegeven. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want in veel gevallen wordt deze SOA niet als dusdanig herkend. Dat is het gevolg van het feit dat de infecties vaak geen symptomen vertonen.

Gonorroe of een druiper wordt vaak in een laat stadium vastgesteld, in sommige gevallen kan het zelfs te laat zijn. In een worst case scenario kan deze SOA namelijk leiden tot onvruchtbaarheid wanneer ze niet tijdig wordt behandeld. Ook andere ernstige gevolgen kunnen aan een druiper verbonden zijn. Een gewaarschuwde man of vrouw zijn er in dit geval minstens twee waard.  

Syndicatie