Sex remt volgens sommige onderzoekers het verouderingsproces af

Sex remt volgens sommige onderzoekers het verouderingsproces af

Wilt u er 10 jaar jonger uitzien?

Over sex is het laatste woord nog niet gevallen. In de afgelopen jaren is er heel wat onderzoek gedaan omtrent de gevolgen van menselijk geslachtsverkeer. Die gevolgen blijken positiever te zijn dan tot dusver werd aangenomen. We leren daaruit dat het hebben van sex misschien niet van levensbelang is, maar uiteindelijk toch tot onze basisbehoeften mag worden gerekend. Het leven zonder sex is niet zo eenvoudig.

In ieder geval blijkt het hebben van sex een positief effect te hebben op onze gezondheid. Op de eerste plaats is dat psychisch het geval, wat niet zo onlogisch is. Mensen die een partner hebben zijn zeker van sex en zullen zich meestal veel rustiger gedragen dan mannen of vrouwen die nog op zoek moeten naar een partner. Gemoedsrust zal uiteindelijk leiden tot een gevoel van geluk, wat zeker niet negatief is voor de gezondheid.

Maar ook de fysische gevolgen van sex zijn veel groter dan algemeen wordt gedacht. Onderzoek wijst uit dat mannen en vrouwen die regelmatig sexen gemiddeld gezonder zijn dan mannen en vrouwen die geen vaste partner hebben. Dat gezonder zijn kan zich op verschillende vlakken vertalen.

Maar volgens sommige onderzoekers reiken de positieve gevolgen van het hebben van sex veel verder dan we denken. Sex remt volgens sommige onderzoekers het verouderingsproces af. Tot die conclusie komt de Britse neuropsycholoog David Weeks, verbonden aan het Royal Edinburgh Hospital. Hij gelooft dat sexen ons jonger doet lijken of alleszins toch een jongere uitstraling helpt krijgen.

Wie vier keer per week sex heeft, zou er gemiddeld 10 jaar jonger uitzien dan de ouderdom die op basis van de datum vermeld op het paspoort mag worden verondersteld. Weeks interviewde voor zijn onderzoek 3.500 volwassenen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Syndicatie