Te lang sexen zonder klaarkomen kan negatieve indruk geven bij een vrouw

Te lang sexen zonder klaarkomen kan negatieve indruk geven bij een vrouw

Wat extra creativiteit bij het voorspel kan het plezier van sex helpen versterken

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Te lang sexen zonder klaarkomen kan een negatieve indruk geven bij een vrouw, zo blijkt uit een onderzoek verricht aan Penn State University. De meeste vrouwen zijn van mening dat de penetratie bij sexueel verkeer tussen 7 en 13 minuten mag duren. Wanneer het te lang duur, kan de vrouw de indruk krijgen dat het aan haar ligt dat de man niet tijdig klaarkomt. Met alle gevolgen van dien.

De klok begint echter slechts te tikken na de penetratie. Wat extra creativiteit bij het voorspel kan het plezier van sex helpen versterken, maar kan ook het mannelijk orgasme bespoedigen. Uiteraard spreekt het voor zich dat vrouwen geenszins gebaat zijn bij mannen die zich als een konijn gedragen en die meteen na de penetratie al een eerste zaadlozing hebben. Voorzichtig is in deze materie alleszins geboden.

Syndicatie