Vrouwen geven de voorkeur aan mannen die in het rood zijn gekleed

Vrouwen geven de voorkeur aan mannen die in het rood zijn gekleed

Overdrijven heeft echter geen zin, het is absoluut niet noodzakelijk om zich als Kerstman te verkleden

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Af en toe komt de wetenschap tot merkwaardige conclusies. Vrouwen geven zo de voorkeur aan mannen die in het rood zijn gekleed, tenminste wanneer we de conclusies uitgevoerd aan de University of Rochester mogen geloven. De psychologen van deze universiteit kwamen echter tot de conclusie dat paars, toch eigenlijk een variëiteit van rood, als kleur de absolute voorkeur van de vrouwen geniet.

Overdrijven heeft echter geen zin, het is absoluut niet noodzakelijk om zich als Kerstman te verkleden. Toch wordt de kleur rood door vrouwen steevast geassocieerd met macht en status. Het omgekeerde blijkt overigens eveneens het geval te zijn. Mannen vinden vrouwen in het rood gekleed meer attractief, in die mate zelfs dat de kleur rood de zin van mannen in sex met de vrouw in kwestie zal stimuleren.

Syndicatie