Gemiddelde leeftijd van overlijden bij spelletjes wurgsex is 13 jaar

Gemiddelde leeftijd van overlijden bij spelletjes wurgsex is 13 jaar

 Zelfs kinderen van 6 jaar doen al aan wurgsex

 Bij kinderen is het groepsgevoel erg sterk ontwikkeld, iedereen wil bij de groep horen en niemand wil er buiten vallen. Dat betekent dat kinderen erg gevoelig zijn voor gevaarlijke spelletjes die binnen een bepaalde groep worden ontwikkeld. Een spelletje dat de afgelopen jaren steeds vaker opduikt, is wurgsex. Het akelige aan dit spel is dat er regelmatig dodelijke slachtoffers vallen.

 Jennifer Shu, een Amerikaanse dokter uit Atlanta gespecialiseerd in dit onderwerp, is van mening dat wurgsex vooral populair is bij jongens in de humanioraleeftijd. Dat betekent echter niet dat oudere of jongere kinderen er zich mee bezighouden, afhankelijk van de modes die op een bepaald moment de kop opsteken.

 De gemiddelde leeftijd van overlijden bij spelletjes wurgsex is 13 jaar en dat is wel een verontrustend jonge leeftijd. Alfred Sacchetti, MD, hoofd emergency medicine aan het Our Lady of Lourdes Medical Center in Camden, N.J., en woordvoerder van het American College of Emergency Physicians, analyseerde 82 gevallen van dood als gevolg van wurgsex over een periode van 12 jaar.

 Zelfs kinderen van 6 jaar doen al aan wurgsex. Ongeveer 96% van de sterfgevallen had te maken met kinderen die het spelletje op hun eentje speelden, er is dus zeker niet altijd sprake van groepsgedrag. Wel wordt achteraf bij de leeftijdgenoten uitgebreid verslag gedaan van de opgedane ervaringen. Vaak wordt het spelletje bovendien eerst bij een groep vrienden gespeeld.

 In de Verenigde Staten, waar van het Choking Game wordt gesproken, werd vastgesteld dat 87% van de overledenen jongens waren. De leeftijd varieerde van 6 tot 19 jaar en opvallend was dat de ouders geen enkel besef hadden dat hun kind dergelijke gevaarlijke spelletjes speelde totdat het bericht over het overlijden kwam.

Syndicatie