Acupunctuur kan helpen bij erectieproblemen

Acupunctuur kan helpen bij erectieproblemen

Chinese geneeskunde kan onevenwichten in het zenuwstelsel corrigeren

De nachtmerrie van elke man op sexueel actieve leeftijd is dat zijn penis het plots laat afweten. De symptomen kunnen nogal verschillend zijn, maar de uitwerking is telkens dezelfde. Uiteindelijk zal het sexleven er onder lijden. In sommige gevallen zal het moeilijk zijn om nog een fatsoenlijke erectie te krijgen, in andere gevallen zal het zelfs helemaal niet meer lukken. Het zal je maar overkomen!

De hele geschiedenis door is al gezocht naar middelen die de functie van de penis kunnen helpen verbeteren. Het uiteindelijke streefdoel was daarbij een mannelijk geslachtsorgaan dat onvermoeibaar in stijve toestand zou blijven staan. Het spreekt vanzelf dat dit altijd wel een vrome wens zal blijven.

Wat wel mogelijk is, is om erectiestoornissen te voorkomen of toch alleszins te verminderen. Daarvoor bestaan er uiteenlopende technologieën, die van geval tot geval toegepast kunnen worden. Bij de ene man zal de eerste oplossing heeft meest effect sorteren, bij een andere man zal dat de tweede zijn. De mannelijke penis is nu eenmaal een orgaan dat niet altijd zo makkelijk te begrijpen valt.

Acupunctuur kan helpen bij erectieproblemen, zo blijkt uit recent onderzoek. De resultaten van dat onderzoek zijn verschenen in het International Journal of Impotence Research. Door een man op de juiste manier met naalden te bewerken, kan worden bereikt dat zijn penis beter gaat functioneren.

Hoe kan worden verklaard dat het aanbrengen van naalden de sexuele functie helpt verbeteren? Chinese geneeskunde kan onevenwichten in het zenuwstelsel corrigeren, zo stelt Paul Engelhardt. De auteur van de studie geeft toe dat het allemaal wat onwaarschijnlijk klinkt, maar zijn proefnemingen wijzen uit dat in 64% van de gevallen mannen die 6 weken lang acupunctuur kregen weer sexueel normaal functioneerden en geen verdere behandeling nodig hadden.

Syndicatie