Dikke vrouwen zijn vaak kieskeuriger bij het kiezen van een sexpartner dan slanke vrouwen

Dikke vrouwen zijn vaak kieskeuriger bij het kiezen van een sexpartner dan slanke vrouwen

De rol van de oestrogenen mogen bij het geslachtsverkeer niet onderschat worden

Dikke vrouwen zijn vaak kieskeuriger bij het kiezen van een sexpartner dan slanke vrouwen. Wie van deze vaststelling van verbazing omver valt, moet weten dat er een logische verklaring voor bestaat. Een Poolse studie toonde aan dat dikkere vrouwen meer vet in hun lichaam hebben. Dat lichaamsvet produceert meer oestrogenen, die het moederinstinct bij de vrouw aanwakkeren.

De rol van de oestrogenen mogen bij het geslachtsverkeer dus niet onderschat worden, want het kan een vrouw er toe brengen om een zo geschikt mogelijke (lees goed uitziende) man als partner te kiezen om de genen door te geven aan de volgende generatie. Slanke vrouwen hebben een lager oestrogeengehalte, waardoor het moederinstinct in veel mindere mate zal spelen. Er is met andere woorden nog hoop voor lelijke mannen.

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van zaken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt, die in deze serie één voor één worden behandeld.

Syndicatie