Gemiddelde vrijpartij duurt ongeveer 20 minuten

Gemiddelde vrijpartij duurt ongeveer 20 minuten

Probeer er u niet met een vluggertje van af te maken

Heeft iemand zich al vragen gesteld over het energiegebrek tijdens een potje vrijen? Tegenwoordig wordt alles van naaldje tot draadje onderzocht, dus ook ons gedrag tussen de lakens. We weten allemaal dat we tijdens het sexen extra calorieën verbranden, maar over het juiste aantal tasten we tot dusver in het duister. Een studie van het American Journal of Cardiology heeft echter licht in de duisternis geworpen.

Een stevig potje vrijen zou – uitgaande van gewoon stevig gebouwd lichaam – ongeveer 5 MET’s (metabolic equivalents) gebruiken, waar MET’s staan als barometer voor de intensiteit van de fysieke activiteiten. Bij wijze van vergelijking: stil zitten is goed voor 1 MET.

Uiteraard is ook de lengte van de vrijpartij belangrijk. De praktijk leert ons dat die lengte variabel is naargelang de lengte van de relatie. Wanneer die nog pril is, zal er vaak lang en uitgebreid worden gevrijd. Partners die elkaar langer kennen en beter op elkaar ingespeeld zijn, zullen het sexen vaak beperkt houden in tijd en ruimte. Uiteraard speelt daarbij ook de persoonlijke voorkeur een rol.

Maar laat ons even kijken naar de statistieken. Een gemiddelde vrijpartij duurt ongeveer 20 minuten, waarbij iedereen voor zich maar moet uitmaken of hij/zij al dan niet in de buurt van dat gemiddelde uitkomt. De lengte van de vrijpartij zal uiteindelijk ook bepalend zijn voor het aantal calorieën dat wordt verbruikt.

In geval van een doorsnee vrijpartij van 20 minuten zullen ongeveer 150 calorieën worden verbruikt. Probeer er u dus niet met een vluggertje van af te maken wanneer u sex gebruikt om uw lichaamsactiviteiten te promoten. Rekening houden dat gewoon stilzitten ongeveer 150 calorieën verbruikt, zal het duidelijk zijn dat vluggertje weinig of niets zullen bijdragen aan uw fysieke gezondheid.

Syndicatie