Overgewicht kan erectieproblemen bij mannen veroorzaken

Overgewicht kan erectieproblemen bij mannen veroorzaken

Dikke mannen zetten testosteron om in oestrogeen

Er zijn verschillende factoren die erectieproblemen kunnen veroorzaken en vaak is het moeilijk om te achterhalen wat de juiste oorzaak is waarom de penis het laat afweten. Mannen die met dit probleem kampen, staat vaak een lange lijdensweg te wachten. Somss wordt de oorzaak van de kwaal ontdekt, maar soms ook niet. Mannen die in laatstgenoemd geval verkeren, hebben pech gehad.

Maar misschien kunnen ze eens naar de weegschaal grijpen en kijken of er geen sprake is van overgewicht. Het zal duidelijk zijn dat te veel kilo’s allerlei problemen kan veroorzaken, denk daarbij maar aan hart- en vaatziekten, aan diabetes enzovoort. Mogelijk speelt overgewicht ook een rol bij het krijgen van kanker, maar daar durft de medische wetenschap zich nog niet met zekerheid uitspreken.

Overgewicht kan echter ook erectieproblemen bij mannen veroorzaken. Daarbij is het op de eerste plaats belangrijk om uit te maken wanneer er precies sprake is van overgewicht. Over het algemeen wordt daarbij een BMI van 25 of meer gehanteerd. BMI staat uiteraard voor body-mass index en kan worden berekend door het gewicht te delen door het kwadraat van de lengte.

Waar stelt zich het probleem? Dikke mannen zetten testosteron om in oestrogeen, of met andere woorden mannelijke hormonen in vrouwelijke hormonen. Een lager niveau van testosteron en een hoger niveau van oestrogeen zijn allesbehalve gunstig voor de mannelijke erectie.

Larry Lipshultz, een Amerikaanse dokter gespecialiseerd in erectieproblemen, stelt dat zelfs een beperkt gewichtsverlies de erectieproblemen kan doen verdwijnen. Een studie verschenen in het Journal of the American Medical Association gaf aan dat een derde van de mannen met een BMI van 30 of meer hun erectieproblemen kleiner zagen worden wanneer ze 10% van hun lichaamsgewicht verloren.

Syndicatie