Snurken kan het sexleven bederven en niet alleen vanwege het storende geluid

Snurken kan het sexleven bederven en niet alleen vanwege het storende geluid

Mannen die snurken kunnen erectieproblemen hebben

Sommige mensen snurken, anderen snurken niet of toch alleszins in veel mindere mate. Wie een partner heeft die snurkt, zal wellicht weten hoe storend het zaagluid kan zijn dat een snurker kan voortbrengen. In het ergste geval kan de partner van iemand die snurkt zijn nachtrust in rook zien opgaan. Oorstopjes helpen in de meeste gevallen niet, zodat er slaappillen aan te pas moeten komen.

In een aantal gevallen zit er maar één ding op: de partners moeten apart elk op een andere kamer slapen. Dat is misschien wel bevorderlijk voor de nachtrust, maar geenzins bevorderlijk voor een goed sexleven. Akkoord, voor het hebben van gemeenschap kruipen de partners even samen met elkaar in bed, maar ‘the real thing’ kan dit bezwaarlijk worden genoemd. Uiteindelijk dreigen man en vrouw van elkaar vervreemd te raken.

Tot dusver is er tegen snurken weinig of geen kruit gewassen. Bij de apotheker zijn er weliswaar bepaalde producten verkrijgbaar, maar uiteindelijk zullen die weinig of geen blijvend effect sorteren. In bepaalde gevallen kan de oorzaak van het snurken dieper zitten, waarbij bijvoorbeeld aan slaapapneu kan worden gedacht. Het raadplegen van een dokter is aangewezen, want aan snurken zitten wel meer vervelende kantjes verborgen.

Snurken kan namelijk het sexleven bederven en dan niet alleen vanwege het storende geluid. Bij het maken van snurkende geluiden gaat ook heel wat zuurstof verloren, zuurstof die het weefsel in ons lichaam maar al te goed kan gebruiken. Lichaamsweefsel heeft namelijk zuurstof nodig om gezond te blijven.

Mannen die snurken kunnen erectieproblemen hebben, want met name het weefsel in de penis is zeer gevoelig aan de toevoer van zuurstof. Een oplossing voor het probleem kan soms een verandering van de slaapstand zijn, want snurken heeft veel te maken met zwaartekracht. Door het verhogen van de stand van het bed aan de kant van het hoofd, kan er makkelijker zuurstof naar de penis vloeien. De kans bestaat dat de erectieproblemen zo verdwijnen, maar zekerheid daaromtrent kan uiteraard niet worden gegeven.

Syndicatie