Vrouwen vinden het sexy als een man stoïcijns kalm blijft

Vrouwen vinden het sexy als een man stoïcijns kalm blijft

Het komt er voor de man op aan om de monnik in hemzelf te ontdekken

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van zaken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Vrouwen vinden het sexy als een man stoïcijns kalm blijft, iets wat waarschijnlijk de meeste mannen in de verste verte niet zal opgevallen zijn. Onderzoekers aan de Abertay University in Schotland deden een studie waarbij een aantal vrouwen foto’s van mannen werd voorgelegd, waarbij nadien telkens de hoeveelheid van het stresshormoon cortisol werd gemeten. Dit stresshormoon is onder andere verantwoordelijk voor de sexuele opwinding.

De stijging van de hoeveelheid cortisol was het grootst bij die mannen die een kalme zelfzekerheid uitstralen. Het komt er voor de man dus op aan om de monnik in hemzelf te ontdekken, de kant van hem die onverstoorbaar kalm blijft. Wie van nature een stressbom is, doet er dus beter aan om daar een oplossing voor te formuleren alvorens een afspraakje te maken. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om eerst eens flink te sporten, zodat de stress verdwijnt.