Vrouwenborsten spelen een grotere rol bij het sexspel dan algemeen wordt aangenomen

Vrouwenborsten spelen een grotere rol bij het sexspel dan algemeen wordt aangenomen

Sommige vrouwen hebben minder gevoelige borsten, dus alles moet proefondervindelijk vastgesteld worden

Start bij het hebben van sex steeds bij de vrouwelijke borsten, zo luidt het advies van de Rutgers University. De onderzoekers sluiten zelfs niet uit dat de tepels neurologisch gesproken rechtstreeks verbonden zijn met de clitoris. Veel mannen zien wel graag vrouwenborsten, maar beseffen niet dat stimuleren van de tepels de vrouw extra genot bieden. Precies daarom moet er ook extra aandacht aan de borsten worden geschonken.

Sommige vrouwen hebben minder gevoelige borsten, dus alles moet proefondervindelijk vastgesteld worden. Vraag vooraf aan de vrouw of ze gevoelig is voor tepelstimulatie. Is het antwoord op deze vraag ‘neen’, dan kan hoofdstuk van de tepels tot een minimum beperkt worden. Anderzijds zijn er ook heel wat mannen die niet van vrouwenborsten kunnen afblijven. Daarom is het zaak om duidelijke afspraken te maken.

Over ons sexleven bestaan inderdaad nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van zaken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten.

Syndicatie