Yoga kan sexleven helpen verbeteren door betere beheersing van het lichaam

Yoga kan sexleven helpen verbeteren door betere beheersing van het lichaam

Mannen met premature ejaculaties kunnen met meditatie iets doen aan dit probleem

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Yoga kan het sexleven van de man helpen verbeteren door een betere beheersing van het lichaam. Nogal wat mannen worstelen met het probleem van het vroegtijdig klaarkomen, zeer tot ongenoegen van hun partnerj. Een studie uitgevoerd in India (waar elders natuurlijk) leert dat twee uur yoga per dag kon leiden tot het verdrievoudigen van de tijd die tussen de lakens wordt doorgebracht.

Mannen met premature ejaculaties kunnen met meditatie iets doen aan dit probleem, maar ze moeten er wel rekening mee houden dat het een tijdje kan duren alvorens deze aanpak vruchten afwerpt. Belangrijk is namelijk de controle van de spieren van het bekken en van de onderbuik. Deze zijn van doorslaggevend belang voor het verlengen van het orgasme, waar het uiteindelijk toch om te doen is.

Syndicatie