Appelsienen, citroenen, pompelmoezen enzovoort kunnen bescherming bieden tegen allergieën

Appelsienen, citroenen, pompelmoezen enzovoort kunnen bescherming bieden tegen allergieën

Twee grote appelsienen volstaan om voldoende vitamine C binnen te krijgen

Vooral in het seizoen van de allergieën is het zaak om voldoende aandacht aan de voeding te besteden. Belangrijk is dat er voldoende bronnen van vitamine C aan het dieet worden toegevoegd. Van kindsbeen af hebben we al te horen gekregen dat vitamine C een noodzakelijk onderdeel van een gezond leven is. Moeder heeft ons tot treurens toe verteld dat we voldoende citrusvruchten moeten eten.

Appelsienen, citroenen, pompelmoezen enzovoort kunnen namelijk tot op zekere hoogte bescherming bieden tegen allergieën, dit vanwege de hoge concentraties aan vitamine C die deze vruchten bevatten. Een grote appelsien bevat 200 tot 250 milligram aan vitamine C. Twee grote appelsienen volstaan met andere woorden om voldoende vitamine C binnen te krijgen, maar het is natuurlijk niet verboden om er meer te eten.

Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Die duiken meestal in de lente op, onder andere als gevolg van het opduiken van de pollen bij de eerste warme dagen. Mensen die last hebben van allergieën zien de eerste warme dagen altijd met een zekere spanning tegemoet. Hoe groot zullen de problemen dit jaar zijn? Vaak hebben we de indruk dat allergieën jaar na jaar erger worden.

Dat zou te maken kunnen hebben met de opwarming van de aarde. Hogere temperaturen hebben er toe geleid dat pollen vroeger en vroeger opduiken, zodat het allergieseizoen toeneemt. Anderzijds heeft de aanwezigheid van meer koolstofdioxide in de atmosfeer geleid tot krachtigere pollen. Of met andere woorden: we durven te voorspellen dat in de toekomst steeds meer mensen last van allergieën zullen hebben.