Last van allergieën? Probeer dan eens broccoli te eten

Last van allergieën? Probeer dan eens broccoli te eten

500 milligram vitamine C per dag kunnen symptomen verbonden aan allergieën helpen verlichten

Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Die duiken meestal in de lente op, onder andere als gevolg van het opduiken van de pollen bij de eerste warme dagen. Mensen die last hebben van allergieën zien de eerste warme dagen altijd met een zekere spanning tegemoet. Hoe groot zullen de problemen dit jaar zijn? Vaak hebben we de indruk dat allergieën jaar na jaar erger worden.

Dat zou te maken kunnen hebben met de opwarming van de aarde. Hogere temperaturen hebben er toe geleid dat pollen vroeger en vroeger opduiken, zodat het allergieseizoen toeneemt. Anderzijds heeft de aanwezigheid van meer koolstofdioxide in de atmosfeer geleid tot krachtigere pollen. Of met andere woorden: we durven te voorspellen dat in de toekomst steeds meer mensen last van allergieën zullen hebben.

Het goede nieuws is evenwel dat we natuurlijk allergiebestrijders binnen handbereik hebben. Vooral voedingsproducten rijk aan vitamine C en sommige zuren helpen de onstekingen die het gevolg zijn van allergische reacties onderdrukken. Sommige studies wijzen uit dat een aantal kruiden een even grote rol in de bestrijding van allergieën kunnen spelen als de klassieke geneesmiddelen die iedereen kent.

Hebt u last van allergieën? Probeer dan eens broccoli te eten, want deze groente is rijk aan vitamine C. Broccoli is een kruisbloemige plant, die verlichting kunnen geven bij verstopping van de sinussen. 500 milligram vitamine C per dag kunnen symptomen verbonden aan allergieën helpen verlichten. Hierbij moet u rekening houden dat een kop broccolisoep ongeveer 80 milligram vitamine C bevat.