Hoe veilig zijn natuurlijke medicijnen voor de bestrijding van een allergie?

Hoe veilig zijn natuurlijke medicijnen voor de bestrijding van een allergie?

U mag natuurlijke medicijnen voor de bestrijding van een allergie gebruiken, op voorwaarde dat een aantal voorwaarden in acht genomen worden

U mag natuurlijke medicijnen voor de bestrijding van een allergie gebruiken, op voorwaarde dat een aantal voorwaarden in acht genomen worden. Dat zijn er drie, te weten duidelijke afspraken met de dokter, opletten voor het gebruik van deze natuurlijke medicijnen op lange termijn en rekening houden met allergische reacties.

Op het eerste gezicht lijken natuurlijke medicijnen voor de bestrijding van een allergie redelijk veilig. Toch kan het geen kwaad om de dokter duidelijke afspraken te maken wat betreft de medische voorwaarden. Die zal met name moeten beslissen of de natuurlijke medicijnen met uw gewone dagelijkse medicijnen te combineren vallen. Daarnaast moet rekening worden gehouden of natuurlijke medicijnen wel veilig zijn wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook voor minderjarige zijn extra voorzorgsmaatregelen vereist.

Hoe langer u natuurlijke medicijnen neemt, hoe groter de gevaren zijn op neveneffecten. Voorlopig bestaat er echter weinig bewijsmateriaal betreffende de veiligheid van natuurlijke medicijnen bij gebruik over een langere periode. Gebruik dus nooit natuurlijke medicijnen voor een langere periode zonder advies van de dokter.

Sommige mensen reageren verkeerd op natuurlijke medicijnen, in die zin dat ze allergische reacties ontwikkelen. Veel van de kruiden die worden gebruikt als natuurlijke medicijnen zijn gerelateerd aan sint-jacobskruiskruid, een plant die heftige allergische reacties kan oproepen. Die allergische reacties kunnen de symptomen verbonden aan de aandoening nog verergeren.

Syndicatie