Eet meer everzwijn, het vlees van een wild zwijn kan depressies helpen voorkomen

Eet meer everzwijn, het vlees van een wild zwijn kan depressies helpen voorkomen

Vlees van everzwijnen kan depressies helpen voorkomen

In de strips van Uderzo en Goscinny overleven de Galliërs Asterix en Obelix hoofdzakelijk op een diet van everzwijnen. Of hun successen tegen de Romeinse troepen te danken zijn aan het vlees van deze wilde dieren is niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk is inmiddels dat everzwijnvlees veel gezonder is dan algemeen wordt aangenomen. Er zijn voldoende redenen om regelmatig everzwijnvlees aan ons diet toe te voegen.

Eet meer everzwijn, het vlees van een wild zwijn kan depressies helpen voorkomen, zo zou een slogan kunnen luiden. Vlees van everzwijnen bevat veel vitamine B dat hartproblemen helpt voorkomen. Everzwijnvlees is ook nog eens rijk aan zink, dat het immuunsysteem helpt voorkomen. In veel streken is er sprake van een everzwijnenplaag, waardoor grote stukken natuur worden beschadigd. Tegen die achtergrond is het eten van everzwijnen ecologisch volledig verantwoord.

Gezond eten heeft op grote schaal ingang gevonden, steeds meer consumenten zijn aandacht gaan besteden aan hun voedingsgewoonten. Dat is trouwens één van de redenen waarom we met z’n allen steeds langer leven. Algemeen wordt verwacht dat onze levensduur nog kan worden verlengd wanneer we bijvoorbeeld stoppen met roken, meer aandacht besteden aan ons lichaamsgewicht enzovoort.

Maar er is meer dan de eigen gezondheid. Een nieuwe trend is dat er ook meer aandacht wordt besteed aan voeding die een duurzaam karakter heeft, waarbij er met andere woorden ook aandacht aan het milieu wordt besteed. Belangrijk daarbij is dat voedingselementen aan het dieet worden toegevoegd die een positieve invloed hebben op het ecosysteem. Kortom komt het neer op minder chemicaliën die lucht en water vervuilen, minder pesticiden, een zuiniger omspringen met water en energie enzovoort.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie