Wie last heeft van allergieën, mag boerenkool aan zijn of haar dieet toevoegen

Wie last heeft van allergieën, mag boerenkool aan zijn of haar dieet toevoegen

Boerenkool is veel gezonder dan u denkt!

Veel groenten uit de kolenfamilie hebben een positieve invloed op allergieën, dit vanwege het hoge gehalte aan vitamine C dat deze groenten bevatten. Sommige mensen hebben een hekel aan kolen (bloemkool, bah!, en dergelijke reacties), maar ze zullen wel twee keer nadenken wanneer hun aan het verstand wordt gebracht dat voldoende kolen de hinderlijke gevolgen van een allergie kunnen verlichten.

Wie last heeft van allergieën, mag boerenkool aan zijn of haar dieet toevoegen. Boerenkool is veel gezonder dan u denkt en dat niet alleen vanwege de aanwezigheid van vitamine C in deze groente. In boerenkool zetten echter ook veel cartotenoïden, stoffen waarvan we geweten is dat ze een belangrijke rol spelen in de strijd tegen allergieën. Een portie boerenkool met worst is niet alleen smakelijk, maar ook gezond.

Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Die duiken meestal in de lente op, onder andere als gevolg van het opduiken van de pollen bij de eerste warme dagen. Mensen die last hebben van allergieën zien de eerste warme dagen altijd met een zekere spanning tegemoet. Hoe groot zullen de problemen dit jaar zijn? Vaak hebben we de indruk dat allergieën jaar na jaar erger worden.

Dat zou te maken kunnen hebben met de opwarming van de aarde. Hogere temperaturen hebben er toe geleid dat pollen vroeger en vroeger opduiken, zodat het allergieseizoen toeneemt. Anderzijds heeft de aanwezigheid van meer koolstofdioxide in de atmosfeer geleid tot krachtigere pollen. Of met andere woorden: we durven te voorspellen dat in de toekomst steeds meer mensen last van allergieën zullen hebben.