Allergie: allergische reacties zijn vaak moeilijk te stoppen

Allergie: allergische reacties zijn vaak moeilijk te stoppen

Preventie is uiteraard beter dan het aannemen van een afwachtende houding, probeer een allergische reactie af te remmen alvorens ze daadwerkelijk concrete vormen aanneemt

Allergische reacties zijn vaak moeilijk te stoppen, zo blijkt uit verschillende studies. Preventie is uiteraard beter dan het aannemen van een afwachtende houding, probeer een allergische reactie af te remmen alvorens ze daadwerkelijk concrete vormen aanneemt. De meeste mensen denken niet na over een allergie tot ze daadwerkelijk met de symptomen er van geconfronteerd worden.

Wie al een druppende neus en waterachtige ogen heeft alvorens de fles met medicijn wordt bereikt, zal echter te laat zijn. De medische wetenschap benadrukt daarom telkens opnieuw het belang van preventie bij allergische reacties. Wat u ook gebruikt, het is belangrijk om op voorhand te plannen hoe u gaat reageren.

Vooral in de zomerperiode is preventief ingrijpen noodzakelijk, zeker in de periode dat het sint-jacobskruiskruid, een plant die heftige allergische reacties kan oproepen, gaat bloeien. Voorzichtige allergiepatiënten nemen hun voorzorgsmaatregelen al enkele weken voor het seizoen van start gaat. Hetzelfde geldt voor wie allergisch is voor dieren. Neem uw voorzorgsmaatregelen voordat u een tante of een ander familielid met zes katten gaat bezoeken.

Wie de juiste voorzorgsmaatregelen heeft genomen, kan allergische reacties eventueel zelfs voorkomen. Zaak is echter om goed te plannen en goed in de gaten te houden wat u van plan bent. Sommige mensen slagen er inderdaad om hun allergische reacties onder controle te krijgen, bij anderen lukt dat echter minder goed. Toch blijft het treffen van voorzorgsmaatregelen geen overbodige luxe. Door een supplement te nemen als groot hoefblad of quercetin kan u een lagere dosis innemen van een geneesmiddel op voorschrift terwijl u toch dezelfde voordelen er van ondervindt. Bovendien zijn de neveneffecten altijd minder wanneer u een kleinere dosis van een bepaald geneesmiddel neemt.

Syndicatie