Goede seks kan wonden sneller doen genezen

Goede seks kan wonden sneller doen genezen

Positieve interactie kan wonden twee keer sneller dan normaal doen genezen

In het boek Feeling Good is Good for You: How Pleasure Can Boost Your Immune System and Lengthen Your Life wordt zwart op wit aangetoond dat het hebben van regelmatige sex een positieve invloed op de gezondheid kan hebben. De psychologen Carl J. Charnetski en Francis X. Brennan van de Wilkes University in de Amerikaanse staat Pennsylvania kwamen tot enkele opvallende conclusies dankzij het onderzoek van het speeksel studenten die al dan niet regelmatig sex hadden gehad.

Hun bevindingen worden bevestigd door andere studies, waaronder eentje die werd verricht aan de University of Pittsburgh en waarvan de resultaten verschenen in het New England Journal of Medicine. De Pittsburgh-onderzoekers injecteerden het verkoudheidsvirus in de neuzen van een aantal vrijwilligers, met de bedoeling om hun weerstand tegen een aandoening te testen.

De proefpersonen die een sterke band hadden met minnaars, echtgenoten, vrienden en familie liepen duidelijk minder kans om verkouden te worden dan zij die niet over zo’n dergelijke sterke banden beschikten. Het regelmatig hebben van sex versterkt dus ons weerstandsvermogen, waardoor we minder vaak ziek worden.

Maar er is meer. Goede seks kan wonden sneller doen genezen, zo bleek uit onderzoek verricht aan het Ohio State University Medical Center. De onderzoekers bekeken de evolutie van kleine wondjes op de armen van 45 getrouwde koppels tijdens verschillende bezoeken.

 Positieve interactie kan wonden twee keer sneller dan normaal doen genezen, zo luidde de conclusie van het onderzoek. De getrouwde koppels werden telkens betrokken in een positieve discussie en dat bleek – geloof het of geloof het niet – een positief effect op de genezing van de wonden te hebben.

Syndicatie