Goedgeluimde mannen hebben meer kans op sex

Goedgeluimde mannen hebben meer kans op sex

Het mannelijk humeur kan de vrouw overtuigen voor een avontuurtje in bed

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel kennis van maken. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Humeur en humor zijn er daar twee van. Goedgeluimde mannen hebben meer kans op seks, zo leert ons een studie in Frankrijk. De onderzoekers lieten een groep mannen eerst grappen maken met hun vrienden, alvorens ze hun kans gingen wagen bij een vrouw. Wie zich eerst lekker had zitten te vermaken met zijn vrienden bleek 43% meer kans op sex te hebben dan wie dat niet had gedaan. 

Het mannelijk humeur kan de vrouw overtuigen voor een avontuurtje in bed, maar de achterliggende filosofie kon de studie niet met zekerheid achterhalen. In ieder geval zijn het de grappenmakers zelf die het meest kans hebben om te scoren. Bleek namelijk dat mannen die alleen konden lachen met de grappen van hun vrienden maar 15% kans hadden om te scoren en een vrouwelijke partner te versieren.

Syndicatie