Het gebruik van een condoom kan het sexuele genot van de vrouw stimuleren

Het gebruik van een condoom kan het sexuele genot van de vrouw stimuleren

Weinig mannen gebruiken een condoom

Over ons sexleven bestaan nog heel wat misverstanden. Heel wat koppels beperken zich tot seks op de klassieke manier, zonder verder al te veel ruimte te maken voo fantasietjes. Toegegeven, ook de wetenschap is er nog niet helemaal uit. Onze geslachtsorganen geven hun geheimen slechts mondjesmaat prijs. Toch wordt wereldwijd aan heel wat universiteiten op grote schaal onderzocht hoe sex in de praktijk eigenlijk werkt. Daarnaast is het duidelijk dat we in de afgelopen jaren toch een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Een voorbeeld zal veel verduidelijken. Onderzoekers van de Rutgers University kwamen op basis van hersenscans van vrouwen die masturbeerden tot de vaststelling dat het aanraken van de tepels van vrouwenborsten reacties in dezelfde buurt van de hersenen veroorzaakten als het stimuleren van de clitoris. Sommige vrouwen komen zelfs tot een orgasme alleen maar door het aanraken van de tepels. Er zullen weinig mannen (en zelfs vrouwen) dit weten. Bovendien zijn er nog een aantal factoren waar u beter rekening mee houdt.

Over voorbehoedsmiddelen bestaat er ook nog altijd heel wat onduidelijkheid. Het gebruik van een condoom kan het sexuele genot van de vrouw stimuleren, dit terwijl de meeste mannen niet zo happig zijn om een rubbertje rond een penis te trekken. Anderzijds zijn er ook vrouwen die menen te weten dat het gebruik van een condoom de sexuele lusten zal onderdrukken. Dat is echter niet noodzakelijk zo, wel integendeel.

Weinig mannen gebruiken een condoom, dat werd nog eens bevestigd door een studie gedaan aan de Indiana University. Daar kwam men tot de conclusie dat maar een kwart van de mannen regelmatig een condoom gebruikt. Maar die studie wees tevens uit dat tweederde van de vrouwen zich bij het gebruik van een condoom comfortabeler voelen, terwijl het orgasme zelfs makkelijker zou worden bereikt.

Syndicatie