Hoe kunnen we weten of een man of vrouw goed is in bed?

Hoe kunnen we weten of een man of vrouw goed is in bed?

Noch mannen noch vrouwen geven hun bedgeheimen graag prijs

De Mona Lisa van Leonardo da Vinci geldt algemeen als het symbool van het mysterie dat de vrouw nog steeds is. De raadselachtige glimlach van deze vrouw begeestert al eeuwenlang niet alleen kunstliefhebbers, maar iedereen die het schilderij kent. De vraag is uiteraard waarom de Mona Lisa zo mysterieus glimlacht. Steeds meer analisten spreken over een sexuele connotatie.

In hun wildste fantasieën spreken enkele kunstcritici over een glimlach die heel veel belooft wat de prestaties van de Mona Lisa betreft. Daarbij moet uiteraard meteen worden opgemerkt of op basis van een glimlach iets bindends kan worden gezegd over het gedrag van de Mona Lisa tussen de lakens. Het is opletten geblazen, want op dat vlak nemen we vaak onze wensen voor werkelijkheid.

Feit is wel dat vrouwen zich in bed op totaal verschillende manieren kunnen gedragen. Sommige vrouwen ontpoppen zich in bed tot wilde furies, anderen gaan gewoon liggen wachten tot de geslachtsdaad achter de rug is zonder daarbij een grote eigen bijdrage te leveren. Over de manier waarop vrouwen in bed zich gedragen, zijn al boeken vol geschreven.

Hoe kunnen we weten of een man of vrouw goed is in bed? Wie het antwoord op deze vraag weet, mag het altijd zeggen. Sommige sexuologen menen te mogen constateren op basis van bepaalde signalen dat iemand goed is in bed, maar doorslaggevende bewijzen daaromtrent liggen voorlopig nog niet op tafel.

 Noch mannen noch vrouwen geven hun bedgeheimen graag prijs, dat is nu eenmaal zo en dat zal altijd zo blijven. Helen Fisher, een Amerikaanse dokter en anthropologe aan Rutgers University en auteur van het boek Why We Love, is van mening dat uiteindelijk alleen de praktijk zal uitwijzen of iemand al dan niet goed in bed is, alle veronderstellingen vooraf zijn compleet uit de lucht gegrepen.

Syndicatie