Vrouwen zijn veel minder begaan met lengte van penis dan mannen

Vrouwen zijn veel minder begaan met lengte van penis dan mannen

Moet een gemiddelde erectie inderdaad 20 centimeter zijn?

Het is altijd al een moeilijke zaak geweest: de man en de lengte van zijn penis. Heel wat mannen schamen zich over de lengte van hun geslachtsorgaan, ze denken namelijk dat ze minder breedgeschapen zijn als mannen dan de meeste van hun sectegenoten. Die schaamte kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld bij het sporten wanneer mannen zich niet in hun blootje durven vertonen.

De frustratie zit dikwijls zo diep dat sommige mannen open en bloot van een penisverlenging dromen. Elke keer wanneer ze een vrouw tegenkomen, zijn ze verlegen om hun broek af te trekken. Het ergste wat hen kan overkomen is dat de vrouw in kwestie zou uitroepen ‘o, wat een kleintje’. Dergelijke uitspraken worden inderdaad wel gedaan, maar dan wel door andere mannen bij wijze van grap bijvoorbeeld bij het samen douchen na afloop van een ploegsport.

In de ‘boekjes’ staat te lezen dat de gemiddelde lengte van een penis in erectie ongeveer 20 centimeter is. Of dat gemiddelde inderdaad klopt, wensen we niet te bevestigen of te ontkennen. Wel staat vast dat de lengte van de penis er uiteindelijk niet zo heel veel toe doet.

Vrouwen zijn veel minder begaan met lengte van penis dan mannen, zo blijkt. Een vrouwelijke partner zal in de meeste gevallen naar heel andere dingen kijken dan de man zelf. Die loopt zelfs het risico dat hij door zijn gefocust zijn op de penis andere en meer belangrijke zaken over het hoofd ziet. Met als gevolg dat de sex een stuk minder zou kunnen zijn dan mogelijk was wanneer die penisfocus er niet was.

Moet een gemiddelde erectie inderdaad 20 centimeter zijn? Het antwoord op deze vraag is duidelijk negatief. Die 20 centimeter is misschien een gemiddelde, maar geen wetenschappelijke vaststelling. Mannen die ‘maar’ aan 15 centimeter of zelfs minder komen, hoeven zich dus zeker niet te schamen.

Syndicatie