Las regelmatig een time out in om stress te bekampen

Las regelmatig een time out in om stress te bekampen

Even de handen gaan wassen kan de stress meteen doen afnemen

Enkele simpele handelingen kunnen volstaan om iemand die gebukt gaat onder stress te helpen ontspannen. Las regelmatig een time out in om stress te bekampen, zo luidt een advies dat vaak wordt gegeven door dokters die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van stress. Krampachtig blijven doorwerken is eigenlijk het slechtste wat we kunnen doen als de stress de zenuwen in ons lichaam strak gespannen houdt.

Even de handen gaan wassen kan bijvoorbeeld de stress meteen doen afnemen. De gedachten worden verzet en dat is een belangrijk gegeven. Wie verschillende belangrijke taken moet uitvoeren, kan die in verschillende hoopjes opdelen. Na het volbrengen van elke deeltak kan een korte rustperiode ingelast worden, waarin iets klein kan worden gegeten of waarin een bepaalde handeling kan worden verricht. Uw gezondheid zal er wel bij varen!

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

 Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie