Probeer niet perfect te worden of te lijken, je haalt alleen maar veel stress op het lijf

Probeer niet perfect te worden of te lijken, je haalt alleen maar veel stress op het lijf

Perfecte mensen bestaan niet en kunnen ook niet bestaan, iedereen maakt fouten

Sommige mensen streven in hun leven wanhopig perfectie na. In bepaalde gevallen is daar een reden voor, zo proberen border liners altijd zo volmaakt mogelijk naar buiten te komen. Die drang naar perfectie maakt deel uit van het ziektebeeld. In dergelijke gevallen is therapie aangewezen. Maar ook op het eerste gezicht kerngezonde mensen willen zo perfect mogelijk de buitenwereld tegemoet treden.

Op zich is dat zelfs niet eens zo abnormaal, iedereen wil zich van zijn beste zijde tonen. Maar probeer niet perfect te worden of te lijken, je haalt alleen maar veel stress op het lijf. Perfecte mensen bestaan niet en kunnen ook niet bestaan, iedereen maakt fouten. Een wereld zonder fouten zou simpelweg een onleefbare wereld zijn. De grens tussen de drang naar perfectie en stress is flinterdun, sommigen wagen zich zo ver over die grens dat ze aan de stress ten onder lijken te gaan.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie