Zoektocht naar een nieuwe partner moet niet noodzakelijk een stressvolle bezigheid zijn

Zoektocht naar een nieuwe partner moet niet noodzakelijk een stressvolle bezigheid zijn

Overtuig uzelf dat de kwaliteiten van uw ex-man of –vrouw niet exclusief zijn

Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat het in een huwelijk de verkeerde kant uitloopt. De droompartner bleek uiteindelijk toch niet de ware Jacob(a) te zijn, tenminste toch niet om een gans leven mee door te brengen. Na de scheiding blijft vaak één van beide partners met een leeg gevoel achter, hij of zij zal zich de vraag stellen of er nog ooit iemand langsloopt met dezelfde (of zelfs nog betere) eigenschappen dan de vorige.

Een zoektocht naar een nieuwe partner moet niet noodzakelijk een stressvolle bezigheid zijn, hoewel dat in vele gevallen daadwerkelijk het geval blijkt te zijn. De vrees om alleen achter te blijven kan iemand met een enorme stress opzadelen. Maar een klein hulpmiddel kan bij de speurtocht van pas komen. Overtuig uzelf dat de kwaliteiten van uw ex-man of –vrouw niet exclusief zijn. Dat kan door het opstellen van een lijstje, waarbij punt voor punt wordt bekeken of die eigenschappen al dan niet uniek zijn. Daarmee valt een bron van mogelijke stress weg en kan u gezonder verder leven.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie