Lammetjes die op gras zijn groot geworden kunnen stress hormonen in onze hersenen een kopje kleiner maken

Lammetjes die op gras zijn groot geworden kunnen stress hormonen in onze hersenen een kopje kleiner maken

Dieren die op een natuurlijke wijze zijn opgegroeid bevatten grote hoeveelheden van het CLA-zuur

Iedereen zit graag lammetjes op de wei spelen, maar dat belet natuurlijk niet dat lamsvlees ook op het bord er goed uitziet. Liefhebbers hoeven we bovendien niet te overtuigen dat lamsvlees bijzonder lekker is, precies omdat het van jonge dieren afkomstig is. Minder geweten is dat lamsvlees gezond is en meer bepaald de werking van onze hersenen in positieve zin beïnvloedt. Regelmatig lamsvlees eten, kan alleen maar aangeraden worden.

Lammetjes die op gras zijn groot geworden kunnen namelijk de stress hormonen in onze hersenen een kopje kleiner maken. Dieren die op een natuurlijke wijze zijn opgegroeid bevatten grote hoeveelheden van het CLA-zuur, een zuur dat de hersencellen beschermt. Daarnaast vernietigt het CLA-zuur het ongezonde buikvet dat gevaarlijke ontstekingen veroorzaakt. Mooi meegenomen is dat lamsvlees ook veel ijzer bevat, een mineraal dat noodzakelijk is om een goed humeur te bewaren.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie