Speel met stress en zet een videospelletje op

Speel met stress en zet een videospelletje op

Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar het spelen van videospelletjes kan stress helpen voorkomen

We leven in een stressvolle wereld, daar zal iedereen het wel over eens zijn. Het leven van alledag vraagt heel wat van ons, de rat race laat niemand echt onberoerd. Wie zich laat meeroeien op het leven van alledag kan vroeg of laat op de grenzen van zijn kunnen stoten. Wanneer die grenzen doorbroken (moeten) worden, is stress het logische gevolg. Mannen en vrouwen met stress blokkeren vaak volledig.

Het is dus zaak om het niet zo ver te laten komen, greep tijdig in alvorens de stress wild om zich heen slaat. Vaak zijn het eenvoudige zaken die een anti-stresserend effect hebben, zaken waar we zelfs vaak niet aan denken. Speel met stress en zet een videospelletje op, zo luidt het advies van de Amerikaanse psychiater Jeff Bostic. Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar het spelen van videospelletjes kan stress helpen voorkomen.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie