Kalk, magnesium en vooral veel vitamine C jagen de stress op de loop

Kalk, magnesium en vooral veel vitamine C jagen de stress op de loop

Een lekker groentensapje kan de ideale stressbestrijder zijn

Van jongsaf aan wordt ons voorgehouden dat voldoende groenten eten noodzakelijk is om gezond te blijven. Vooral kinderen zijn daar soms moeilijk van te overtuigen, ze kunnen slechts met alle moeite van de wereld overhaald worden om hun bord leeg te eten. Maar het staat als een paal boven water dat groenten gezond zijn, ook in de vorm van een plantaardige drankjes die alle gezonde ingrediënten van groenten nog steeds bevatten.

Een lekker groentensapje kan de ideale stress bestrijder zijn. Op deze manier zal u het waarschijnlijk nog niet bekeken hebben, maar een drankje met een mix van een aantal groenten kan inderdaad een kalmerend effect hebben. Kalk, magnesium en vooral veel vitamine C jagen de stress op de loop. Bovendien verlagen ze ook nog eens de bloeddruk, zodat een goed groentensapje een dubbel effect op de gezondheid zal hebben.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie