Groentensapjes kunnen de stress helpen bestrijden

Groentensapjes kunnen de stress helpen bestrijden

Vitamine C in groentensapjes kan stress in het lichaam beantwoorden

Waarschijnlijk zullen we niemand moeten overtuigen van de voordelen van het eten van groenten. Deze bevatten namelijk tal van voedingsstoffen die nodig zijn om ons lichaam gezond te houden. Maar nogal wat mensen ‘lusten’ geen groenten. Hun aversie kan betrekking hebben op één enkele soort groente, maar kan eventueel zelfs zo ver reiken dat geen enkele groente op het bord komt. Groentensapjes kunnen dan een volwaardig alternatief bieden.

Groentensapjes kunnen bovendien de stress helpen bestrijden, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Vitamine C in groentensapjes kan stress in het lichaam beantwoorden. Eén kopje groentensap bevat 100% van de dagelijkse dosis die nodig is om een antwoord aan de stress te bieden. Vooral groenten als selder, kolen en spinazie zijn zeer rijk aan vitamine C en kunnen dus warm aanbevolen worden.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie