Een eerste afspraakje met een man/vrouw kan tot heel wat stress leiden

Een eerste afspraakje met een man/vrouw kan tot heel wat stress leiden

Probeer hem of haar te begrijpen door de juiste vragen te stellen

Eindelijk is het zo ver: een eerste afspraak met de man of vrouw waar je al een tijdje op verliefd was. De dagen en de uren die aan de afspraak voorafgaan, kunnen enorm stresserend zijn. Bij wijze van spreken zullen de zenuwen door de keel gieren. Geen prettig gevoel en bovendien kan die nervositeit tot stress leiden. In het ergste geval kan je dagelijks werk er onder lijden. Goede raad is in dat geval duur.

Een eerste afspraakje met een man/vrouw kan inderdaad tot heel wat stress leiden, want geen van beide partijen weet welk vlees ze in de kuip zal krijgen. Zaak is om de toekomst niet te hypotheceren door foute dingen te doen. Probeer hem of haar te begrijpen door de juiste vragen te stellen. De man zal bijvoorbeeld goede punten scoren door te vragen naar de vriendinnen van de vrouw, waardoor deze op haar beurt minder zenuwachtig wordt. Ze bevindt zich namelijk op bekend terrein. De stress kan zo geleidelijk aan verdwijnen en dat is een goede zaak.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie