Hou stress onder controle door ruzies op het werk niet uit de hand te laten lopen

Hou stress onder controle door ruzies op het werk niet uit de hand te laten lopen

Geef uw collega’s het voordeel van de twijfel en kies nooit voor de harde aanpak

Je partner en je vrienden kan je zelf kiezen, maar bij collega’s is dat helaas niet het geval. Wanneer je ergens aan de slag gaat, moet je je collega’s er bij nemen. Willen of niet. In veel gevallen valt dat wel mee, maar af en toe zitten er echt wel mensen tussen die zich als eikels gedragen. Het gevolg zijn conflicten, die in sommige gevallen fors kunnen oplopen. In het ergste geval dreig je er door de stress onder door te gaan.

Hou stress onder controle door ruzies op het werk niet uit de hand te laten lopen, zo luidt het advies van psycholoog Albert Bernstein. Hij schreef een boek onder de titel Emotional Vampires. Inderdaad emotionele vampieren, want stress op het werk kan iemand letterlijk leegzuigen. Geef uw collega’s het voordeel van de twijfel en kies nooit voor de harde aanpak, aldus Bernstein. Toegegeven, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan maar het zal u als puntje bij paaltje komt behoeden voor al te stressvolle situaties.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie