Lamsvlees kan stresshormonen helpen bestrijden

Lamsvlees kan stresshormonen helpen bestrijden

Voorwaarde is wel dat de lammeren grazend in een weide zijn groot geworden

Iedereen moet al eens door een dipje heen, een periode waarin men zich minder goed voelt. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met een depresssie. Van een dipje herstellen we meestal vrij snel, een depressie kan veel langer aanslepen en veel pijnlijker zijn. Naar de redenen waarom de ene mens wel een depressie krijgt en de andere niet, heeft de medische wetenschap nog steeds het gissen.

Weinig mensen weten dat er voedingsproducten zijn die inwerken op het humeur. Een depressie genezen kunnen ze uiteraard niet, maar ze kunnen wel ons humeur voor een stukje in positieve zin beïnvloeden. Een standaardwerk in dat verband is The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body, van de Amerikaanse auteurs Drew Ramsey en Tyler Graham. Beide auteurs claimen dat een beter humeur bij wijze van spreken slechts een paar vorken verwijderd kan zijn.  Wie een betere voedingskeuze maakt, kan meteen werken aan de opbouw van een beter brein. Ramsey en Graham stellen een aantal producten voor die ons humeur kunnen helpen verbeteren.

Lamsvlees kan de stresshormonen helpen bestrijden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat lamsvlees een zuur bevat dat CLA wordt genoemd en dat de hersencellen beschermt tegen deze stresshormonen, waardoor we minder onder stress te lijden  hebben en ons dus beter voelen. Bovendien biedt het lamsvlees bescherming tegen de gevaarlijke buikvetten die onstekingen kunnen veroorzaken.

Voorwaarde is wel dat de lammeren grazend in een weide zijn groot geworden. Wanneer dat het geval is, bevatten ze een gezonde dosis ijzer, meer bepaald het type dat door het lichaam makkelijk wordt opgenomen. IJzer is zeer belangrijk voor een stabiel humeur, de hoogste concentraties aan ijzer worden gevonden in die delen van de hersenen die gelinkt zijn aan stemming en geheugen.

Syndicatie