Mannen die zwarte thee drinken kunnen hun post-stress cortisol niveau sterk naar omlaag drijven

Mannen die zwarte thee drinken kunnen hun post-stress cortisol niveau sterk naar omlaag drijven

Maar om de nachtrust te garanderen kiest u toch beter voor de decafeïne versie

Zwarte thee kan best lekker zijn, maar sommige mensen verdragen het absoluut niet. Ze krijgen een opgefokt gevoel na de consumptie van dit drankje, dat uiteraard een flinke dosis cafeïne bevat. Toch kan zwarte thee zeer gezond worden genoemd en in aantal gevallen kan het, in tegenstelling wat men zou verwachten, zelfs een kalmerende werking hebben. Dat geldt dan op de eerste plaats voor mannen die veel last van stress hebben.

Mannen die zwarte thee drinken kunnen hun post-stress cortisol niveau sterk naar omlaag drijven. Voorzichtigheid blijft echter geboden, want met de factor cafeïne moet wel degelijk rekening gehouden worden. Om de nachtrust te garanderen kiest u daarom toch beter voor de decafeïne versie. Het heeft namelijk weinig zin om nieuwe stress-situaties te doen ontstaan als gevolg van een gebrekkige nachtrust.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie