Goed georganiseerde training kan stress helpen voorkomen

Goed georganiseerde training kan stress helpen voorkomen

Een gewaarschuwde man of vrouw is er twee waard

Stel: je staat voor een belangrijke dag in je leven. Dat kan een sollicitatiegesprek zijn, een belangrijk examen, je huwelijksdag enzovoort. Naarmate de bewuste dag nadert, kan de stressgrens overschreden worden. De zenuwen staan namelijk strak gespannen en dat geeft nooit een prettig gevoel. De vraag is dan hoe je kan voorkomen dat je werkelijk helemaal gestresseerd raakt.

Training kan stress helpen voorkomen, zo vertelt ons Steven D. Benjamin. Deze bekende Amerikaanse advocaat bereidt zich steeds nauwgezet voor op een belangrijk proces. Hij moet ten alle koste vermijden een flater te slaan en dus volgt hij in de dagen voorafgaande aan het proces een anti-stress training. Die heeft volgens Benjamin al elke keer haar vruchten afgeworpen. Een gewaarschuwde man of vrouw is er dus twee waard, want zeker in het geval van stress is voorkomen beter dan genezen.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie