Versla de stress door een beter evenwicht in uw leven te brengen

Versla de stress door een beter evenwicht in uw leven te brengen

Routine is misschien saai, maar het kan wel uw gezondheid doen verbeteren

Welke ziekte moet het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Versla de stress door een beter evenwicht in uw leven te brengen, zo luidt het advies van de bekende Amerikaanse basketbalspeler Chauncey Billups (Detroit Pistons). Dat kan gebeuren door bepaalde handelingen routinematig te verrichten. Op die manier zullen deze handelingen zo gebeuren dat er niet meer bij moet nagedacht worden. De stress zal dan automatisch wegvallen.

Inderdaad, veel mensen houden niet van een routinematig leven dat als eerder vervelend wordt ervaren. Routine is misschien saai, maar het kan wel uw gezondheid doen verbeteren. Het is dan aan ieder indivu afzonderlijk om een keuze te maken: leven met of zonder stress. In het tweede geval zal u zich zonder enige twijfel na verloop van tijd beter voelen, ook zal het leven wat minder boeiend zijn.

Syndicatie