Ga de stress te lijf met een lijstje van zaken waarvoor je dankbaar moet zijn

Ga de stress te lijf met een lijstje van zaken waarvoor je dankbaar moet zijn

Wie het druk heeft, mag op de eerste plaats blij zijn dat hij of zij het goed doet

Voor veel van ons is het een bekend gevoel: het is pokkendruk op het werk, zo druk dat je bij wijze van spreken niet weet waar je moet beginnen. Het gevolg is stress, een stress die zo intens kan zijn dat je er bij wijze van spreken door verlamd raakt. Zo ver hoeft het echter niet te komen, er bestaan wel degelijk middelen waarmee je de stress kunt verjagen. Daar moet je wel wat moeite voor doen.

Ga de stress te lijf met een lijstje van zaken waarvoor je dankbaar moet zijn. Wie het druk heeft, mag op de eerste plaats blij zijn dat hij of zij het goed doet. Dat is nummer één op de lijst, maar iedereen zal zonder al te grote inspanningen zijn of haar lijstje kunnen aanvullen. Met dat lijstje voor je geplaatst op je bureau, zal het werken al een stuk makkelijker gaan. Een andere methode die haar doeltreffendheid heeft bewezen, is om een bepaalde opdracht in stukjes te hakken en die één voor één aan te pakken. Zo kan stress voorkomen worden.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie