Vermijd stressvolle situaties en biecht gemaakte fouten tijdig op

Vermijd stressvolle situaties en biecht gemaakte fouten tijdig op

Laat geen tijd verloren gaan en vertel uw baas meteen wat er mis is gelopen

Eric Dezenhall, de auteur van Damage Control: Why Everything You Know about Crisis Management Is Wrong, waarschuwt dat stressvolle situaties in geen geval uit de hand mag lopen. Dat geldt zowel voor het privéleven als voor de arbeidsomgeving. In laatstgenoemde omgeving kunnen problemen met collega’s of bazen tot grote problemen aanleiding geven. Extra waakzaamheid is zodoende geboden.

Vermijd in de mate van het mogelijke stressvolle situaties en biecht gemaakte fouten tijdig op, zo luidt het advies van Dezenhall. Laat dus geen tijd verloren gaan en vertel uw baas meteen wat er mis is gelopen. Die zal u misschien een standje geven, maar de schade zal alleszins minder groot zijn dan wanneer hijzelf op de misgelopen feiten stuit. Een al te grote stresssituatie kan op die manier worden vermeden.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie