Kersentaart kan iemand helpen kalm blijven

Kersentaart kan iemand helpen kalm blijven

Het sap van kersen kan helpen om stressvolle situaties de baas te blijven

Wanneer iemand aan een kalmerend drankje denkt, schieten automatisch beelden van verschillende soorten kruidenthees voor ogen. Daarbij wordt echter vaak over het hoofd gezien dat er nog andere drankjes medicinale eigenschappen bezitten. Soms zijn dat zelfs drankjes waarvan niemand zou vermoed hebben dat ze de gezondheid ten goede kwamen. Meer bepaald fruit kan in sommige gevallen onvermoede eigenschappen hebben.

Kersentaart kan iemand helpen kalm blijven, wat niet wil zeggen dat u nu meteen naar de bakker moet lopen om een voorraad kersenstaarten te kopen. Vooral het sap van kersen heeft een heilzaam effect. Het is namelijk zo dat de werking van het sap van kersen met enige vertraging zal gebeuren. Research toont echter aan dat een flink stuk taart tweemaal per dag de duur en de kwaliteit van de slaap kan helpen verbeteren. Het sap van kersen kan bovendien helpen om stressvolle situaties de baas te blijven.

Veel mensen leven met het idee fixe dat alcohol het middel bij uitstek is om spanningen weg te nemen. Dat is een groot misverstand want alcohol heeft helemaal niet de kalmerende werking die er aan wordt toegeschreven, wel integendeel. Het drinken van veel bier, wijn en bittertjes zal eerder het omgekeerde effect hebben. U wordt er met andere woorden niet kalmer van, alleen maar nog meer opgewonden.

Ook het geloof dat alcohol u aan betere slaap helpt, berust op een misverstand. Jim White, de eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, benadrukt aan zijn klanten telkens opnieuw dat alcohol niet beter maar integendeel slechter doet slapen. De kwaliteit van de slaap wordt namelijk in negatieve zin beïnvloed door het gebruik van alcohol.

Syndicatie