Hikken, boeren en een rommelende maag kunnen u aardig in verlegenheid brengen

Vijf vervelende situaties die iemand in vergelegenheid kunnen brengen

In het leven van ieder mens zijn er situaties waarin hij of zij zich een paar duizenden kilometers ver weg zou wensen. Af en toe is het namelijk of uw lichaam zich tegen u keert en u in hoogste mogelijke graad van verlegenheid wenst te brengen. Dergelijke momenten gaan zich bij voorkeur voordoen op een moment dat het u het minst past. Vaak speelt de stress een rol. U bevindt zich in stresserende omstandigheden en uw lichaam reageert op die stress-situatie. Helaas voor u op een manier die minder prettig is.

Volgens de dokters hoeft u zich over dergelijke situaties geen zorgen te maken, ze overkomen iedereen wel eens ooit in zijn of haar leven. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, daarmee is de schaamte die u meteen bekruipt nog nog niet overwonnen.

In deze mini-serie beschrijven we vijf van dergelijke situaties waarbij u liever op de maan zou zitten dan waar u zich op dat moment bevindt. Algmeen geldt dat u de onverwachte geluiden die uw lichaam maakt of de onverwachte dingen die gebeuren maar beter negeert. Vanzelfsprekend kan het geen kwaad om u telkens ook te verontschuldigen.

2. Hikken, boeren en een rommelende maag kunnen u aardig in verlegenheid brengen

Het zal u maar overkomen: midden in een meeting met topmanagers van uw bedrijf begint u plots te hikken, ontsnapt u een boer of begint uw maag te rommelen. De oorzaak is hoofdwaarschijnlijk stress, waar uw lichaam op reageert. Er zitten gassen opgeslagen in uw lichaam en die maken van een onbewaakt ogenblik gebruik om naar buiten te komen. Het verkeerde ogenblik uiteraard.

Uiteraard kan u proberen om met een kwinkslag de situatie te redden. Daarnaast mag u niet vergeten om zich voor te bereiden op zo'n meeting. Vermijd bijvoorbeeld voedingsproducten die veel gassen bevatten. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want de meeste voedingsproducten bevatten gassen. Te mijden zijn in ieder geval kolen, bonen, zuivelproducten enzovoort. Eet daarom steeds zo licht mogelijk wanneer er een belangrijke meeting is gepland.

Boeren en hikken komen meestal voor wanneer u een grote hoeveelheid lucht inademt. Dat gebeurt meestal in een stresserende situaties, bijvoorbeeld wanneer er angst in het spel is. Een middel om het ergste leed te voorkomen, is het drinken van water voor een belangrijke gebeurtenis. De maag en andere ingewanden gaan eerder geluiden maken wanneer ze droog zijn, in veel mindere mate wanneer ze nat zijn. Te mijden is anderzijds alcohol. In de meeste gevallen zal alcohol hikken, boeren en het rommel van de maag stimuleren. 

Syndicatie