Stress bij kinderen kan drie oorzaken hebben: familie, school of vrienden

Stress bij kinderen kan drie oorzaken hebben: familie, school of vrienden

Een goed gesprek tijdens een lange autorit kan wonderen doen

Je hebt al een tijdje in de gaten dat er ‘iets’ scheelt met je zoon of je dochter. Die gedraagt zich namelijk anders dan je van hem of haar gewend was. Hij of zij zit duidelijk onder de stress en daar moet een reden voor zijn. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk, want als de stresssituatie te lang aansleept kunnen school of werk er onder leiden. Veel ouders weten echter niet hoe ze de koe bij de hoorns moeten vatten.

Stress bij kinderen kan drie oorzaken hebben: familie, school of vrienden, zaak is om tijdig te achterhalen welke van de drie in het spel is. Gewoon aan tafel een gesprek hebben, helpt niet altijd. Zoon of dochter kan namelijk plots opstaan en het huis of de kamer verlaten. Een goed gesprek tijdens een lange autorit kan wonderen doen, het voordeel van een gesprek in de wagen is namelijk dat het niet kan onderbroken worden doordat de persoon in kwestie het gesprek stopzet. Het is belangrijk dat in de loop van het gesprek de oorzaken van de stress ontdekt worden en eventueel worden weggenomen.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie