Een flinke dosis incasseringsvermogen kan veel stress helpen voorkomen

Een flinke dosis incasseringsvermogen kan veel stress helpen voorkomen

Mensen die stevig op hun benen staan, kunnen wel tegen een paar klappen

Het leven is niet altijd een pretje, iedereen krijgt vroeg of laat met tegenslagen af te rekenen. Het komt er op aan zich niet te laten ontmoedigen. Tegenslagen zijn meestal van voorbijgaande aard. Na elke regenbui zal de zon opnieuw gaan schijnen en, met die wetenschap in het achterhoofd zijn de klappen die het leven uitdeelt waarschijnlijk een stuk makkelijker te verteren. Hierbij nog de opmerking dat in ieders leven af en toe wat regen moet vallen.

Een flinke dosis incasseringsvermogen kan veel stress helpen voorkomen, zo blijkt uit verschillende wetenschappelijke studies. Het komt er op aan om een positieve energie te ontwikkelen en dat is makkelijker dan op het eerste gezicht lijkt. Mensen die stevig op hun benen staan, kunnen wel tegen een paar klappen. Laat het in ieder geval niet zo ver komen dat tegenslagen tot stresserende situaties leiden.

Welke ziekte moet namelijk het meest gevreesd worden? De meeste mensen zullen op deze vraag waarschijnlijk hart- en vaatziekten en/of kanker in zijn meest diverse vormen antwoorden. Dat is nochtans een fout antwoord, want de grootste boosdoener is een heel andere aandoening. Stress is namelijk veel schadelijker, want uiteindelijk kan een gespannen leven aanleiding geven tot heel wat ziekten.

Vooral bij mannen is stress een onderschatte factor die niet zelden rechtstreeks of onrechtstreeks tot een vroegtijdige dood lijdt. Bovendien kunnen mensen die veel stress hebben en last hebben van hartproblemen hun situatie snel zien verergeren. Daarom is het erg belangrijk dat we op de juiste manier leren omgaan met stress. Op die manier kunnen we ons leven waarschijnlijk met een paar jaartjes verlengen. Uiteraard is een leven zonder stress een nog veel beter leven.

Syndicatie