Vermindert vitamine E werkelijk de risico’s op Alzheimer?

Vermindert vitamine E werkelijk de risico’s op Alzheimer?

Vergeet niet om de huid te beschermen tegen ultraviolet licht

Vergeet niet om de huid te beschermen tegen ultraviolet licht en dring zo de risico’s op huidkanker terug. Vitamine E kan een bron van bescherming vormen tegen dat ultraviolet licht, maar deze vitamine bevordert ook de communicatie tussen de lichaamscellen en verhindert vrije radicalen schade toe te brengen. Volgens sommige wetenschappers kan een juist vitamine-gehalte ook de risico’s op prostaatkanker terugdringen.

 Vermindert vitamine E werkelijk de risico’s op Alzheimer? Het antwoord op deze vraag moeten we u helaas schuldig blijven. Het zou kunnen van wel, maar wetenschappelijk is het niet bewezen. Wel zijn de bronnen van deze vitamine bekend: granen, zonnebloempitten, olijven enzovoort. Wie het meer exotisch zoekt, kan zijn gading vinden bij papaya’s en geroosterde amandels. Maar ook blauwbessen en spinazie bevatten heel wat vitamine E.

 Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

 Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.