Fibromyalgie patiënten moeten het nodige geduld opbrengen, verbetering komt geleidelijk aan

Fibromyalgie patiënten moeten het nodige geduld opbrengen, verbetering komt geleidelijk aan

Lichaamsbeweging blijft de best mogelijke behandeling voor fibromyalgie patiënten

Het probleem is bekend: fibromyalgie patiënten laten snel de moed in de schoenen zakken. Ze blijven liggen in hun bed of in hun zetel, van lichaamsbeweging of sport komt niet veel meer in huis. Dat is geen goede zaak, want toename van lichaamsgewicht kan daar één van de vervelende neveneffeen van zijn. Bovendien mag niet uit hoog worden verloren dat lichaamsbewegin de situatie kan doen verbeteren.

Fibromyalgie patiënten moeten echter het nodige geduld opbrengen, een verbetering komt slechts geleidelijk aan. Parijs en Rome zijn niet op één dag gebouwd, zeker niet wat de symptomen verbonden aan deze pijnlijke behandeling betreft. Slechts op lange termijn zullen de positieve gevolgen van het sporten of bewegen voelbaar worden. Hou daar rekening mee bij het opstellen van een programma.

Lichaamsbeweging blijft anderzijds de best mogelijke behandeling voor fibromyalgie patiënten. De patiënten komen zo rechtstreeks in contact met hun eigen lichaam, ze gaan zelf het best aanvoelen wat ze kunnen en wat ze niet kunnen. Het kan echter wel zes maanden duren alvorens de positieve effecten van lichaamsbeweging duidelijk voelbaar worden.