Nieuwe feiten over de behandeling van fibromyalgie met medicijnen

Nieuwe feiten over de behandeling van fibromyalgie met medicijnen

 
In de afgelopen maanden is er heel wat onderzoek over fibromyalgie uitgevoerd. Deze research heeft zich vooral toegespitst op de fysieke pijnen die met de kwaal gepaard gaan.
 
De chronische spierpijnen veroorzaakt door fibromyalgie zijn één van de meest verspreide types die in de Verenigde Staten voorkomen. Extrapolerend geldt dit ook voor de rest van de wereld, ook voor West-Europa. Miljoenen mensen worden met deze pijnen geconfronteerd.
 
Nieuwe proeven met het geneesmiddel Lyrica hebben aangetoond dat dit vaak successen oplevert, maar niet in alle gevallen. Op sommige patiënten heeft Lyrica blijkbaar geen uitwerking.
 
Inmiddels zijn er ook nieuwe statistieken beschikbaar die aantonen dat 80 tot 90% van de fibromyalgie-patiënten vrouwen zijn. Sommige medici leggen een band naar hysterieverschijnselen, maar zekerheid daaromtrent is er nog niet. Overigens kunnen ook mannen aan fibromyalgie lijden, maar de mannelijke gevallen van de ziekte zijn veel zeldzamer.
 
Fibromyalgie werd aanvankelijk beschouwd als een geestesziekte, maar recente studies lijken aan te tonen dat er geen psychologische factoren in het spel zijn. Mensen met fibromyalgie zijn veel gevoeliger voor pijn.  

 

Syndicatie