Drie tot vijf orgasmes per week houden mannen gezond

Drie tot vijf orgasmes per week houden mannen gezond

Masturbatie kan de bekkenspieren soepel houden

Masturbatie is zeker niet ongezond, maar toch zijn er duidelijke verschillen wat betreft klaarkomen tussen een ejaculatie bij masturbatie en in het geval van gewone sex. Het zaad dat in het laatste geval wordt geproduceerd is van betere kwaliteit dan het zaad dat vrijkomt bij masturbatie. Voor mannen die niet meteen aan zwangerschap en kinderen denken, zal dat uiteindelijk niet zo heel veel te betekenen hebben.

Volgens een artikel verschenen in Sexual and Relationship Therapy is het echter hoe dan ook zo dat de kwaliteit van het mannelijk zaad afneemt wanneer mannen gedurende een periode van 5 tot 18 dagen niet meer zijn klaargekomen. Wie dus gezond zaad wil hebben, moet regelmatig seks hebben ofwel zich regelmatig aftrekken. In die zin is masturbatie zeker het overwegen waard om het zaad kwalitatief sterk te houden.

Maar niet alleen de kwaliteit maar ook de kwaliteit van het sperma kan afnemen wanneer een man niet regelmatig klaarkomt. Daarom is het absoluut aanbevolen om, in geval van nood, regelmatig te masturberen. Het klinkt misschien raar, maar je doet er jezelf wel een plezier mee.

Drie tot vijf orgasmes per week houden mannen gezond, zo stond nog te lezen in Sexual and Relationship Therapy. De Amerikaanse sexuologe spreekt in dat verband figuurlijk van het spoelen van de pompbak, waardoor het vuil mee wordt buitengespoeld. De vergelijking is misschien een beetje bij de haren gegrepen, maar ze bevat wel een kiem van waarheid. 

Masturbatie kan bovendien de bekkenspieren soepel houden en dat is meteen ook weer mooi meegenomen. Hetzelfde geldt uiteraard voor regelmatige sex. Op die manier kan worden voorkomen dat er zich erectieproblemen voordoen, maar ook de kansen op incontinentie nemen af wanneer iemand regelmatig masturbeert.

Syndicatie