Veenbessen kunnen hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Veenbessen kunnen hart- en vaatziekten helpen voorkomen

Een glas veenbessensap verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar kan de algemene gezondheid bevorderen

De positieve effecten van sommige fruitsoorten zijn nog veel te weinig bekend. Zo staan veenbessen niet al te hoog op het verlanglijstje van de meeste mensen. Volledig ten onrechte, want dit fruit kan zonder meer supergezond worden genoemd. Veenbessen kunnen hart- en vaatziekten helpen voorkomen, zo blijkt uit een rapport van de American Heart Association (AHA), een organisatie die in de Verenigde Staten hoog aangeschreven staat.

Een glas veenbessensap verlaagt niet alleen de bloeddruk, maar kan de algemene gezondheid bevorderen. Dat heeft onder andere te maken met het dat dit sap weinig calorieën bevat, maar ook met de antioxidanten die in veenbessen (en tevens ook in andere bessen aanwezig zijn). Het zijn precies die antioxidanten die een positieve invloed hebben op de bloeddruk. Regelmatige consumptie van dit drankje kan de bloeddruk onder controle helpen houden.

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

Syndicatie